Friday, August 17, 2012

Gelin Fasulyesi Tarifi













Gelin Fasulyesi


MALZEMELER

1 yemek tabagi dolusu kurutulmus taze fasulye

2 çorba kasigi margarin

2 adet sogan

200 gr kusbasi kuzu eti

2 adet patates

1/2 çay bardagi pirinç

1 çorba kasigi salça

Tuz

YAPILIŞI

Kurutulmus taze fasulyeleri aksamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba

kasigi margarini alin. Kizdiktan sonra yemeklik dogradiginiz sogani ilave

edin. Pembelesmeye basladiginda kusbasi iriliginde dogranmis kuzu etini

ilave edin. Eti, biraktigi suyu çekene dek kavurun. Süzdügünüz fasulyeleri,

kabuklarini soyduktan sonra kusbasi iriliginde kestiginiz patatesleri,

yikanmis ve suyu süzülmüs pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su

ekleyin. Tuzunu ayarlayin. Su kaynadiktan sonra kisik ateste 40 dk

pisirip, servis yapin.

No comments:

Post a Comment