Tuesday, August 21, 2012

7 Tahıllı Ramazan Pidesi Yapılışı Tarifi Hazırlanışı Malzeme Listesi

Sponsorlu Bağlantılar

 Kolay Ramazan Pidesi Yapılışı Hazırlanışı Tarifi Malzeme Listesi




 Kolay Ramazan Pides 7 Tahıllı besin değeri yüksek enfes bir bide tarifi, yine baba ocağının en güzel lezzetlerinden biri. Dünya’nın en güzel Türk usulu damak tatlarını siz değerli takipçilerimiz için paylaşmaya devam ediyoruz. Bu sefer de karşınıza bol tahıllı Kolay Ramazan pidesi tarifi yapacağız. Malum taze, sıcak bir pide içi fırın da sıraya gitmeli ve uzun süre beklemelisiniz. Ben yoruldum artık bu sıra bekleme işini yapmaktan diyorsanız, alın sizlere evde hazırlanacak güzel bir pide tarifi. Ama dikakt edin bunun kalorisi yüksek kilo alabilirsiniz. Afiyet olsun.
















  • 4 su bardağı  un ( ben tabii ki 7 tahıllı un kullandım )






























  • 1 + 1/2  su bardağı  ılık su






























  • 1/2 su bardağı yoğurt






























  • 1 paket instant kuru maya ( 10 gr )






























  • 1 çay kaşığı kadar tuz






























  • 1 çorba kaşığı bal






























  • 1 çorba kaşığı tereyağ ( yumuşak olsun )






























  • 1 çay kaşığı tuz






























  • Üzeri için yumurta sarısı, çörek otu ,susam



































Kolay Ramazan Pidesi Yapılışı:
















  1. Mayalı hamurlarımızı hazırlarken, katı ve sıvı diye ayırıyoruz.










  2. Bir kaseye un + maya + tuz’u koyup, güzelce karıştırın.




  3. Başka bir kasede de ılık su + bal + yoğurt +  tereyağ’ı karıştırın.




  4. Katılar diye ayırdığımız hamurların içine, sıvıları ekleyin. Fazla yoğurmadan güzelce karıştırın




  5. Malzemelerimizi koyduğumuz kaselerin üzerini porselen bir tabakla kapatıp, mayalanmasını bekleyin.




  6. Mayalanma süresi hava çok sıcak olduğu için , kısa olabilir. Yaklaşık 30-45 dakika kadar.




  7. Hamur cıvık bir hal alacak, merak etmeyin.




  8. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hamuru ikiye ayırın ve elinizle hamuru tepsiye yayın. Her iki parçaya da oval pide şekli verin.




  9. Üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu serpin.




  10. 30  dakika kadar  kabarması için bekleyin.




  11. Fırının içine bir kaseye 1/2 su bardağı sıcak su koyun.




  12. Turbo fırında  200  derecede üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 15-18 dakika arası pişirin.




  13. Fırınlama işi bittikten sonra, pidelerimizin üzerini güzelce sarıp dinlenmeye bırakın.




  14. Ilık veya soğukken ,  dilimlere ayırın.


Sponsorlu Bağlantilar




HEMEN TIKLA KONU İLE İLGİLİ YORUM YAP GÖRÜŞ BİLDİR.

LÜTFEN TÜRKÇE KARAKTER KULLANIN NOKTALAMA İMLAYA DİKKAT EDİN AKSİ HALDE YORUMLARINIZ YAYINLANMAYACAK.






VN:F [1.9.20_1166]






Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

No comments:

Post a Comment