Et yemeklerini sevenler bu yöresel tarifi az malzemeyle kolayca (soğan yahnisi) deneyebilirler.
Soğan Yahnisi Malzemeleri
500 gr. kıyma
tuz
karabiber
1 kg arpacık soğan
1 /2 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Soğan Yahnisi nasıl yapılır
İlk olarak kıymayı tuz ve karabiberle yoğurmağa başlayın. Küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın. Soğanları iyice yıkadıktan sonra dış kabuğunun bir katını soyun. Kopmayacak şekilde boylamasına ikiye güzelce kesin. Aralarına köfteleri yerleştirin. Fırın kabına dizmeye başlayın, sıvıyağ ve salçayı karıştırın bir kaseye alarak karıştırın. Soğanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saate yakın pişirin. Servise hazırdır.
No comments:
Post a Comment