Friday, July 20, 2012

Künefe, Künefe tarifi yapımı malzemeleri

Künefe tatlısı Hatay’a özgü tel kadayıf tatlısıdır. Künefe tel kadayıfa tereyağı ve dil peyniri ile tepsiye basılarak yapılan lezzetli fakat biraz zahmetli bir tatlı çeşididir. Ayrıca künefe tatlısı tavaya basılarak yapılırsa kızartılması gerekir. Ben daha hafif olsun diye bazen fırına atıyorum ve yavaş yavaş pişiriyorum. Künefe yavaş piştikçe daha lezzetli olmaktadır. Ayrıca künefenin vazgeçilmez lezzeti arasında cevizi de eklemeyi unutmayın.


Künefe Malzemeleri


200 gram tel kadayıf


50 gr tuzsuz dil peyniri


4 yemek kaşığı tereyağı


1 su bardağı ceviz içi


Şerbet için;


1 su bardağı şeker


1 su bardağı su


1 dilim limon



Künefe tarifi


Künefe yapmaya başlarken öncelikle taze kadayıfımızı tezgâhın üzerinde elimizde dağıtıyoruz. Tel tel olacak şekilde yaptıktan sonra bir tavaya alıyoruz ve tereyağı ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz. Kadayıflar kızarıp tereyağını iyice çekince tepsiye 1 kat bastırarak şekil verelim. Üzerine rendelenmiş dil peynirini ve dövülmüş cevizi serpelim. Tekrar üzerine kalan kadayıfı bastıralım ve iki yüzü de kızaracak şekilde fırında pişirelim. Şerbetimizi hazırlayalım ve soğuması için bekletelim. Fırında pişen künefemiz sıcak olacak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyelim ve dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment