Künefe tatlısı Hatay’a özgü tel kadayıf tatlısıdır. Künefe tel kadayıfa tereyağı ve dil peyniri ile tepsiye basılarak yapılan lezzetli fakat biraz zahmetli bir tatlı çeşididir. Ayrıca künefe tatlısı tavaya basılarak yapılırsa kızartılması gerekir. Ben daha hafif olsun diye bazen fırına atıyorum ve yavaş yavaş pişiriyorum. Künefe yavaş piştikçe daha lezzetli olmaktadır. Ayrıca künefenin vazgeçilmez lezzeti arasında cevizi de eklemeyi unutmayın.
Künefe Malzemeleri
200 gram tel kadayıf
50 gr tuzsuz dil peyniri
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
Şerbet için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 dilim limon
Künefe tarifi
Künefe yapmaya başlarken öncelikle taze kadayıfımızı tezgâhın üzerinde elimizde dağıtıyoruz. Tel tel olacak şekilde yaptıktan sonra bir tavaya alıyoruz ve tereyağı ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz. Kadayıflar kızarıp tereyağını iyice çekince tepsiye 1 kat bastırarak şekil verelim. Üzerine rendelenmiş dil peynirini ve dövülmüş cevizi serpelim. Tekrar üzerine kalan kadayıfı bastıralım ve iki yüzü de kızaracak şekilde fırında pişirelim. Şerbetimizi hazırlayalım ve soğuması için bekletelim. Fırında pişen künefemiz sıcak olacak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyelim ve dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment