Sunday, July 29, 2012

Çikolatalı Tart Tarifi



Malzemeler

Fındıklı tart için:

6 Yumurta Beyazı

150 gr. Dondurma

150 gr. Fındık

Bademli-çikolatalı sos için:

125 gr. Çikolata (kaplama için)

110 gr. Krema

100 gr. Toz Şeker

25 gr. Toz Kakao

100 gr. Badem Tozu

Çikolata glase için:

100 gr. Krema

100 gr. Siyah Çikolata

Yemeğin Tarifi   

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin. Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapında daire çizin. Karışımı 6 parçaya bölerek çorba kaşığı yardımıyla yerleştirin. Tartların üstü

parlayıncaya kadar 7 dakika fırında pişirin ve soğutun. Bademli çikolatalı sos için, 125 gr. çikolatayı dilimleyin. 110 gr. kremayı kaynatın, çikolatanın üzerine dökün karıştırın. Diğer yanda, toz şekerle kakaoyu 8 cl. suda kaynatarak sos haline getirin. Badem tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın. 




Uygulama

Tartların üstünü çikdata sosla kaplayın ve ortasına badem-çikolata sosu ekleyin. Glace için, 100 gr. kremayı ve 100 gr. siyah çikolatayı eritip tartların kenarlarına surun. Buzdolabında bekletin. 

No comments:

Post a Comment